Systemadministratör Unix/Linux och Cloud

keypasco-key-blue

Om tjänsten:
IT-säkerhetsföretaget Keypasco fortsätter att expandera och söker nu en erfaren (5-10 år) Unix/Linux-systemadministratör med programmeringskunskaper, alternativt en utvecklare med Unix-färdigheter. Målet är att utöka kompetensen i vårt cloud team, där vi har stort fokus på IT-säkerhet. Som en i teamet kommer du att arbeta i en flexibel miljö med kontinuerlig integration och automatiserade server-uppdateringar. Därför har vi ett stort fokus på scriptutveckling i Unix-admin delen av arbetet. Keypascos produkter finns primärt installerade i molnet, men också i kunders egna datacenter. Arbetet kommer bl.a. att innebära stöd till mjukvaruutveckling, skapande av automatiska tester, generering av serverimages, serverinstallationer och uppgraderingar, övervakning och monitorering, hantering av backuper och disaster recovery. Drift, support och jourgång ingår i befattningen.

Vi erbjuder ett arbete i en spännande och nyskapande miljö där känslan av att få vara pionjär genomsyrar atmosfären. Kontoret är beläget mitt i centrala Göteborg med goda kommunikationer.

Din profil:
Du är en förtroendeingivande person som har ett genuint intresse för säkerhet och brinner för utveckling av molntjänster samt har arbetat ett flertal år i rollen som utvecklare. Du trivs bra med att arbeta i team och vill nu vara med och utveckla en världsledande produkt. Som person är du inte rädd för att säga vad du tycker och har en prestigelös inställning till ditt och andras arbete.

Du har:

 • Gedigen kunskap inom Unix/Linux på System Administrationsnivå
 • Erfarenhet av serversystem i kritisk produktion med många användare
 • Molnerfarenhet från Amazon, Rackspace, OpenStack eller azure
 • Kunskap om Paketering och Installation av mjukvara och hela system
 • Erfarenhet av virtualiseringsteknik, t ex Xen, KVM och VMware
 • Kunskap i script-språk som Bash, Python, Make, CMake, Maven, Ansible etc.
 • Erfarenhet av build automation: Jenkins och Pipelining
 • Kunskap och erfarenhet av verktyg som Subversion, Maven, Eclipse
 • Som vana att alltid vara noggrann, organiserad och strukturerad
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • God vana vid att dokumentera arbetet

Meriterande:

 • Kunskap inom X509, Certifikat och RSA
 • IT-säkerhetsexpert, med goda kunskaper i att hantera säkerhet på OS-nivå och i nätverk
 • Nätverkssäkerhet. Konfiguration av Subnät, Firewalls, Switchar och VPN-tunnlar
 • Java application server/servlet containers som Jetty, Tomcat, Jboss, Weblogic
 • Webbservices (WSDL, WADL, XSD, XML).
 • IOC/ORM frameworks som Spring och Hibernate
 • Databaser MySQL, Postgres, Oracle, Couchbase. High-Availability och Clustering
 • Configuration Manager, för både Systemutveckling och Systemadministration
 • Erfarenhet av arbete enligt ITIL process

Om Keypasco
Sedan starten 2010 har Keypascos prisbelönta lösning bidragit till ett paradigmskifte inom internetsäkerhet. Keypascos unika patenterade lösning använder en revolutionerande ny teknik för användarautentisering som skapar trygghet för online-tjänster och dess användare.

Genom att använda det unika enhets-ID på slutanvändarens egen enhet, så som till exempel en smartphone, surfplatta eller dator, kan vi se till att ett användarnamn och lösenord bara fungerar på rätt enhet och på rätt plats. För att säkerställa en bra användarupplevelse verkar tekniken med att upprätthålla säkerheten i bakgrunden, bakom leverantörens vanliga användargränssnitt.

Keypascos lösning öppnar upp för nya innovativa FinTech affärsmodeller och möjliggör skapandet av nya tjänster. Idag skapar våra produkter mobilsäkerhet för miljontals användare över hela världen. Keypasco - Security By Your Own Device!

Anställning: Omgående
Anställningsort: Göteborg
Omfattning: Heltid, tillsvidare

Secured by Keypasco

[contact-form-7 id="992" title="Contact us - Questions_Apply for position"]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.